AFS Magyarország – fogadócsalád keresése

| Kategória: Egyéb
Tisztelt MJBT-tagok!

Az AFS Idén is megkeresett minket, íme a kérésük:, ha tudnak, kérjük segítsenek:
Az AFS középiskolás diákok küldésével és fogadásával foglalkozó alapítvány, amelynek már 2015. augusztusában segítettünk, azzal a kéréssel fordul a Magyar-Japán Baráti Társaság tagjaihoz, hogy egy család legyen kedves, és fogadjon be februártól egy 17 éves japán fiút  július elejéig. Van még egy 15 éves kolumbiai fiú is, akinek nem tudtak fogadó családot szerezni, ha ez is sikerül, őt november közepéig kellene befogadni.

Az AFS Magyarország szükség esetén téríti a diák iskolába járásához szükséges diákbérletét és a menzai étkezés költségét. Amennyiben a diák nem a menzán étkezik, úgy havi 8000 Ft támogatást nyújt a fogadócsaládnak.  Az AFS téríti továbbá a cserediákok utazási költségét a kötelező AFS programokra. A diák orvosi kezelésének díja és gyógyszerének költsége az AFS nevére és címére szóló ÁFA-s számla ellenében elszámolható.

A fogadócsaládok és a cserediák harmonikus együttélését egy fiatal, általában AFS programot megélt „őrangyal”, a családösszekötő önkéntes, a helyi körzet elnöke és az AFS Magyarország fogadásért felelős koordinátora segíti. Az iskolai beíratást és egyéb hivatalos ügyintézések során is számíthat a fogadócsalád a helyi önkéntesek támogatására. Bővebben ld.: http://www.afs.hu/kulfoldi-diak-fogadasa/gyakori-kerdesek/
 
 
Érdeklődni/jelentkezni Kulcsár Olgánál az alábbi e-mailcímen lehet: kulcsaro@freemail.hu