A Magyar-Japán Baráti Társaságnál most két különleges könyvet is megvásárolhatnak!

| Kategória: Egyéb

Ismét kapható Naruhito japán császár könyve, A vízi szállítás története – A világ vizei és a Magyarországi és Japán kapcsolatok az elmúlt évtizedek tükrében című könyv, amely a magyar-japán baráti kapcsolatok 150. évfordulójára megrendezett konferencia előadásainak anyagát tartalmazza.

A vízi szállítás története – A világ vizei

Ismertető:
Naruhito japán császár könyvét a Magyar-Japán Baráti Társaság tiszteletbeli elnöke, Vihar Judit fordította.
A könyv Naruhito japán császár koronahercegként tartott előadásainak gyűjteménye, amelyből megtudhatjuk, hogy a történelem során az ember hogyan viszonyult élete egyik legfontosabb tényezőjéhez, a vízhez.
Őfelsége japán és nemzetközi példákon keresztül mutatja be, hogyan tettünk szert közös bölcsességre a történelem folyamán a vízkatasztrófák, köztük a földrengés okozta szökőár megelőzésében, valamint a vízhasználati módszerek terén.
Kiterjedt kutatásokat végzett többek között a világ és főként Japán történelme során bekövetkezett cunamikról, valamint a Temze egykori szabályozásáról. Az egykori vízi szállítás és közlekedés részletes bemutatását tartalmazó munkáinak nemcsak Japánban, de a világ más részein is nagy hasznát veszik.
Őfelsége meggyőződéssel vallja, hogy a katasztrófákból és következményeikből tanultakat át kell adnunk a jövő nemzedékeinek.Előadási során mindvégig azt állítja középpontba, hogy a vízzel kapcsolatos információk megosztása, az ivóvíz és világ vizeinek védelméért folytatott együttműködés, a különféle vízfelhasználási módokban mutatott egyetértés vezet ahhoz, hogy a víz által a béke, a jólét és a boldogság a Föld összes lakójához eljusson.

Magyarországi és Japán kapcsolatok az elmúlt évtizedek tükrében

Ismertető:
A könyv nagy jelentőséggel bír, ugyanis a kötetben szereplő tanulmányok a magyar-japán baráti kapcsolatok 150. évfordulója tiszteletére, 2019. szeptember 19-én megrendezett budapesti konferencián elhangzott előadások anyagát tartalmazzák.
A kötet számos kutató, szakmai tekintély tanulmányait tartalmazza, többek között a Magyar-Japán Baráti Társaság két tiszteletbeli elnökének, Hidasi Juditnak és Vihar Juditnak az írásait is.
Olvashatunk benne gazdaságról, társadalomról, történelemről, de olyan témák is megjelennek benne, mint az irodalom, maga a japán nyelv és a fordítástudomány is, valamint nem utolsó sorban művészetről és kultúráról is tudhatunk meg érdekességeket.Mindenképpen érdemes beszereznie a kötetet annak, akit legalább a témák egyike érdekel!

Részletek (Mindkét könyvre vonatkozik):
Ár:
Aktív MJBT tagoknak: 2400 Ft/db
Nem MJBT tagoknak: 3600 Ft/db
+ postaköltség: 2600 Ft/db

Az átvételre és készpénzes fizetésre személyes lehetőség is van a Károli Gáspár Református Egyetem aulájában (1088 Budapest, Reviczky utca 4.).

Időpont egyeztetés:
Tánczos Roland
Email: tanczosroland996@gmail.com
Telefon: 06 70 883 0573

Amennyiben szeretnék megrendelni az egyik, vagy mindkét könyvet, kérjük, a következő e-mail címen jelezzék: fotitkar@mjbt.hu

Kérjük, az e-mailben adják meg, hogy a postázást és a költségek átutalását, vagy a személyes átvételt választják. Köszönjük!