Újévi köszöntő

| Kategória: Egyéb

Japánban december 28-án dolgoznak utoljára az óévben. Újév napján ózonit esznek, egy finom levest, amelyben mocsi, rizs-sütemény van. Az ózoni régiók szerint más és más. Japánban 47 megye van, minden megyében más ózonit készítenek. Tokióban szójaszósz alapú a leves, a mocsit pedig grillezik hozzá. A hagyománytisztelő Kiotóban miszolevesbe teszik a gömbölyű mocsikat. Ha újévkor vagyunk Japánban, érdemes megkóstolni a különböző vidékek különféle ózoni leveseit.
Jó étvágyat hozzá!

És persze nagyon boldog új esztendőt is! 2017. január 28-tól 2018. február 15-ig a távol-keleti horoszkóp szerint a Kakas éve következik. A hatvan évenként ismétlődő horoszkóp szerint a 2017-es év a „tüzes kakas” éve lesz, ezek közül is az öcs éve. A 2017-es évet várhatóan történelmi jelentőségű események fogják jellemzeni, melyek sok esetben a hosszú évek megelőző előkészítésének és erőfeszítéseinek eredményességét jelentik majd. Korábban is történtek jelentős események a Kakas évében, így például ekkor hódította meg az ember a Holdat. A Kakas éve kedvez majd a pompának, így 2017-ben számos nagyszabású rendezvényre, világeseményre kerül sor.
Az emberek a Kakas évében különös figyelmet fordítanak majd saját egészségükre és lelki egyensúlyukra. Az egészséges életmódra és étrendre. Személyes sikert hoz az év azoknak, akik készek keményen dolgozni és meglévő képességeiket jobban használni. Az odaadó munkának mindenképpen kedvez a Kakas éve.

Sok szerencsét és boldogságot a Kakas évében!

Dr. Vihar Judit

 

rooster

Kép forrása: pixtastock.com