Japán csereév iránt érdeklődő fiataloknak

| Kategória: Egyéb

A Youth For Understanding (YFU) nemzetközi, non-profit szervezet felhívását tesszük közzé:

Kedves leendő Cserediákok, kedves Szülők!

A Youth For Understanding (YFU) egy nemzetközi, non-profit szervezet,mely 1951 óta foglalkozik középiskolai oktatási csereprogramok szervezésével.
Világszerte évente mintegy 5.000 középiskolás korú diák vesz részt a  YFU éves programján. A magyar egyesület 18 éves fennállása alatt közel 1.000 magyar diák élt és tanult külföldön, és mintegy 250 külföldi
diák töltötte a csereévét Magyarországon.

Csereév Japánban
Mint minden évben, úgy most szeptemberben is elkezdődött a következő tanéves utazásra való jelentkezés nálunk, amelynek keretében elsőként a Japánba utazni vágyókat várjuk.

Olyan 15-17 éves diákok jelentkezését várjuk programunkra, akik érdeklődnek a japán kultúra iránt, szeretnék azt jobban megismerni, a japán nyelvet elsajátítani és nem utolsó sorban új, életre szóló
barátságokat kötni. A csereprogram alatt a diákok helyi középiskolákba járnak és helyi fogadócsaládoknál élnek, ezáltal szerves részei lesznek egy japán család, közösség és iskola életének. Barátokat
szereznek a világ minden tájáról, jelentős nyelvismeretre tesznek szert, és olyan élményeket és tapasztalatokat szereznek, amelyek egész életükben végigkísérik.

Előny egy életre

A nyelvtanulás mellett a diákok önállóbbá, nyitottabbá, toleránsabbá válnak más kultúrákkal szemben. „Igazából a fogadócsaládom és a saját családom olyanok, mint tűz és víz. Teljesen más életet élünk,  mint otthon. A japán családommal nagyon sokat megyünk erre-arra, az otthoni családommal a hétvégék inkább nyugodtabbak. Itt mindig nyüzsög a lakás reggel hét órától, van amikor már nagyon fárasztó, de majd otthon úgyis ráérek pihenni!” – így nyilatkozik Vivi, aki a 2011/2012-es tanévet Japánban töltötte.

Meggyőződésünk, hogy a csereprogramokon szerzett tapasztalatok rendkívül hasznosak a résztvevők felnőtté válásában, önbizalmuk, kommunikációs készségük fejlesztésében és saját képességeik mélyebb megismerésében.

Ha bármi további kérdés felmerül, kérem keresse a YFU Hungary –

Fiatalok a Megértésért Magyarországi Egyesületét.
Telefonszám: 06-1/201-0125, bővebb információ: www.yfu.hu