Dohnányi Kert Egyesület koncertje – Tíz ária és duett hangzik el az Ukihashi című mini-operából

| Kategória: Egyéb

A Dohnányi Kert Egyesület minden nyáron szervez szabadtéri koncerteket, idén augusztus 27-én, délután 16 órakor tíz ária és duett hangzik el az Ukihashi című mini-operából.

A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.
Jelentkezés: Itt

További információ az Egyesület honlapján: Itt

A programról:
Helyszín: a Dohnányi Kert, II. kerület Széher út 24/B – eső esetén zárt térben

Időpont: 2022. augusztus 27., szombat 16 óra

PROGRAM
Tíz ária és duett hangzik el az Ukihashi című mini-operából. Az énekes rövid részeket narráció köti össze. Az előadás után beszélgetés a zeneszerzővel és az énekesekkel, a közönség bevonásával.

KÖZREMŰKÖDŐK
Sipos Marianna – koloratúrszoprán
Dani Dávid – basszus
Bábel Klára – hárfa
Zarándy Ákos – narráció

Az operát Zarándy Ákos 2016-19 között komponálta. A libretto Ono no Komacsi, IX. századi japán költőnő és Villányi G. András mai magyar költő dialógusaiból áll. A darab címe pontonhidat jelent, utal a japán irodalom történetében előforduló szimbolikára, valamint a Nyugat-Kelet és a múlt és jelen között ívelő hídra is. Zarándy Ákos zeneszerző kortárs hazai és külföldi zenei fesztiválok és hangversenysorozatok állandó résztvevője, műveivel több zeneszerzői díjat is nyert.
A zeneszerzővel nemrég készült interjú:
Ide kattintva olvashatják

A koncerten a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. A szabadtéri kapacitás beteltéig fogadjuk a jelentkezéseket. Rossz idő esetén legkésőbb a koncert napján a regisztráció sorrendjében visszajelzünk azoknak, akik a benti helyszínre is regisztráltak. A koncert után adományt gyűjtünk a Dohnányi Kert Egyesület részére. A kerti helyszín kissé nomád, mozgáskorlátozottaknak nem ajánlott. Aki tud, hozzon párnát.