Áprilisi klubnapunk hanganyaga már meghallgatható!

| Kategória: Egyéb

Tisztelt MJBT-tagok!

Április klubnapunk nagy sikerrel zárult, sok érdeklődő megjelent rajta. A klubnapról hanganyag is készült, melyet innen hallgathatnak meg.

Leírás:
Nagy merészség rádióban látványról beszélni, mégis úgy gondolom sok hallgatónknak érdekes, talán hasznos is lesz Németh Ágnes képzőművész előadása a keleti tusfestészetről. A Dávid Művészeti Szabadiskola művészeti vezetőjének gondolatai ugyanis messze túlmutatnak egy szakmai ismeretterjesztésen.Talán ez a történet a legjellemzőbb mindarra, amit hallani fognak a Kultúrmorzsák legfrisebb adásában:

„Az egyik japán császár megkért egy festőt, hogy fessen neki egy kakast. A festő mondta, rendben van, egy év múlva jelentkezzen. A császár kicsit csodálkozott, méghogy egy év, s azzal elment. Letelt az év, újból meglátogatta a festőt, s kérdezte, hol van a festményem? Húsz percet adjon, hogy megfessem, válaszolta a festő, s beinvitálta a császárt a műtermébe. Az körülnézett, s legnagyobb döbbenetére azt látta, hogy a falak telis-teli vannak sok száz kakas rajzzal, tucatnyi kakas festménnyel, széttépett vázlatokkal.Tehát a festő egy évig figyelte a kakasságot ahhoz, hogy aztán azt húsz perc alatt meg tudja festeni…”

Reméljük, tetszeni fog azoknak is a felvétel, akik nem tudtak eljönni személyesen meghallgatni a Néprajzi Múzeumba az előadást.

Az MJBT Elnöksége