2024 februári klubnap – Várkastélyok japán módra!

| Kategória: Egyéb

A februári klubnapunkon Balogh Miklós fog egy eddig kevesek által feldolgozott témáról előadást tartani: a japán várkastélyokról!

Időpont: február 23. péntek 18:00-19:30
Helyszín: 1088 Budapest, Károli Gáspár Református Egyetem,
Reviczky u. 4/a III. emelet, 304 terem

Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött!
Regisztrálni ezen a linken tudnak: LINK

A klubnap témájának leírása:
Japán olyan ország, amely bővelkedik a szép kastélyokban – mondhatnánk, hogy Japán a kastélyok földje. 12 kastély eredeti formájában maradt fenn, míg más kastélyokat újjáépítettek, felújítottak. Számos várrom is található Japánban.
Milyen részei vannak egy japán várnak? Miben mások a japán kastélyok az általunk megszokott európai kastélyokhoz képest? Milyen szerepet töltöttek be a várak Japán történelmében és kultúrájában? Az előadás során megismerhetünk eredeti formában fennmaradt kastélyokat és újjáépített várkastélyokat egyaránt.

Az előadóról:
Balogh Miklós, általános iskolai tanító (magyar – testnevelés – informatika műveltségterület). Két gyermek édesapja. Miklós eleinte a bonszájok révén ismerkedett meg Japánnal, majd később elmélyedt a japán kultúrában, melynek rétegei között érdekes keresztény témákra bukkant, ezeket kezdte minél alaposabban megismerni. Jelenleg egy japán témájú könyvön dolgozik szabadidejében. Mivel a készülő anyag igen szerteágazó, tematikus egységekbe kezdte rendezni az elkészült részeket. Miklós hat alkalommal járt előadóként a MondoCon rendezvényein.
Két, keresztény témájú előadását Kispesten, a helyi evangélikus gyülekezetben is bemutatta

Mindenkit sok szeretettel várunk!