2022. Novemberi Klubnap

| Kategória: Egyéb

2022. november 18-án, pénteken 17:00-kor a Nemzetek Házában (Bp. VI: Bajza u. 54. magasföldszint)

Tompos Ferenc: Kések a Felkelő Nap országából című előadását tekinthetik meg.

Emellett óriási szenzáció, hogy megjelent NARUHITO császár könyve magyar nyelven, A vízi szállítás története – A világ vizei címmel Vihar Judit fordításában. A kötet nincs könyvárusi forgalomban, csak nálunk, a klubnapon kapható, ára 2600 Ft (készpénzt tudunk csak elfogadni).

Tompos Ferencet már tinédzserkorában magával ragadta a japán kultúra kifinomultsága, a maximális minőségre való törekvés, és a kemény munka iránti alázat. Felnőtt korában beleszeretett a japán mesterek által több száz éves technológia alapján készített professzionális késekbe, melyek anyagukat és vágóélüket, valamint tartósságukat tekintve leginkább a szamurájkardokhoz hasonlíthatók. Japánban tett szakmai útjai alkalmával megismerkedett a gyártási folyamatokkal, találkozott a szakma legkiválóbb mestereivel, majd elkezdte a japán kések itthoni terjesztését és kereskedelmét. Több gyártóval és forgalmazó céggel került kapcsolatba, így a vásárlók szinte bármilyen igényét képes kielégíteni. Különböző kések megvásárlására is lesz lehetőség a klubnapunkon. (Készpénzt tudunk csak elfogadni)

Előadásában Ferenc szeretné a résztvevőknek bemutatni a japán kések misztikus világát. Kik a legismertebb japán késkészítők ás milyen tradicionális eljárással készítik ezeket a különleges konyhai eszközöket? Mi a titka a speciális vágóélnek és a hosszú évtizedeken át tartó minőségnek? Sok hasonló „titokra” fog fény derülni, a résztvevők pedig saját szemükkel is megtekinthetik a mintadarabokat az előadás közben.

Nagy szeretettel várjuk minden egyes tagunkat, érdeklődőinket!