2022.10.29. – Wagner Chiyo asszony és a japán nő

| Kategória: Egyéb

Tisztelt MJBT-tagok!


Szeretettel hívjuk és várjuk Önöket, az MJBT érdeklődő tagjait október 29-én 15 és 17 óra között jövő szombati rendezvényünkre a Műcsarnokba. Mindenki részére van tiszteletjegy, továbbá az előadás után a vendégek egy-egy Wagner Nándor öt magyar városban látható műveibe öltöztetett Rubik kockát kapnak ajándékba.
A Műcsarnok előcsarnokában várjuk Önöket!

Program: Wagner Chiyo asszony és a japán nő
Időpont: Október 29. szombat 15-17 óráig
Előadók: Dr. Hidasi Judit professzor emerita és Kiss Sándor a kiállítás mentora

Rövid tárlatvezetés a Wagner Nándor kiállításon a tárlat kurátorával Fazakas Rékával és Kiss Sándorral. A tárlatvezetés fókuszában, Wagner Nándor felesége, Chiyo asszonyra való emlékezés lesz, aki napra pontosan egy éve hunyt el. Az ő emlékére született meg a Nándor-Chiyo büsztpár, a kiállítás igazi nóvuma, őket szobor formában, egymáshoz térben kapcsolódva most láthatja a nagyközönség először. Alkotója Solti András szobrászművész.
Az előadás megidézi a szobrászfeleség élettörténetét, részleteket láthatunk a vele készült „Ahogy én láttam” című riportfilmből is, és bepillanthatunk a japán nők életébe, társadalmi pozíciójuk fejlődésébe és problémáikba.

Az eseményünk regisztrációhoz kötött:
A rendezvény linkje
Ezen keresztül tudnak regisztrálni. Ha belépnek, alul van egy regisztrációs link, azt érdemes használni (max 4 főig/regisztráló).
(Ha esetleg nem működne, akkor írjanak egy e-mailt a mucsarnokregisztracio@gmail.com E-mailre, ezzel a szöveggel: ” Wagner Chiyo asszony és a japán nő” rendezvényen részt kívánnak venni  x fővel. )

A kiállítás honlapja ide kattintva érhető el.