Mamoru Hosuda új animációját is vetítik a szerdán kezdődő 16. Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon

| Kategória: Egyéb

November 28. és december 2. között rendezik meg a 16. Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivált ahol a közönség az elmúlt év legjelentősebb animációs alkotásait láthatja a világ minden tájáról. A fesztivál 6 helyszínén 14 egész estés film, 300 rövidfilm, valamint 55 kísérőprogram várja az érdeklődőket.

Az animációs seregszemlét november 28-án 19 órakor a Kirikou figuráját megalkotó Michel Ocelot személyesen nyitja meg az Uránia Nemzeti Filmszínházban, ahol legújabb filmjét, a Dilili Párizsbant vetítik. Itt lesz Pedro Rivero a nagysikerű Pszichonauták rendezője és a Kovásznai hagyományokat követő Candide című magyar sorozat zenei rendezője, a francia Benjamin Efrati is Budapestre látogat. Az Adriai hullám című vetítéssorozatban Olaszország, Horvátország és Szlovénia kortárs animációs művészete mutatkozik be. Hagyományosan idén is lesz Világpanoráma válogatás és közel 5 órás éjszakai maratoni vetítés is.

A 16. Anilogue programjában két keleti animáció kapott helyet. A dél-koreai Yongsun Lee Megyek a híd alá (I’ll Just Live in Bando) című filmje a középkorú Jun-Koo történetét meséli el, aki munkája elvesztése után kétségbeesetten keresi a megoldást, hogy családját el tudja tartani. Ám egycsapásra két állásajánlatot is kap: lehet belőle professzor, vagy a helyi szappanopera egyik szereplője. A döntés előtt Jun-Koo-nak mérlegelnie kell, hogy a saját álmait követi, vagy a biztos jövedelmet választva a családjának teremt biztonságot. Yongsun Lee filmjét kétszer vetítik a fesztivál ideje alatt: december 1-én, szombaton 17 órától, valamint vasárnap 15 órától az Uránia Nemzeti Filmszínház dísztermében.

A fesztivál zárófilmje a japán Mamoru Hosuda Mirai – Lány a jövőből (Mirai in the Future) című animációja lesz, melyet magyar szinkronnal láthatnak a nézők. Mamoru Hosoda, A fiú és a szörnyeteg rendezője hűséges közönségéhez egy újabb megható és izgalmas animével tért vissza. A valóság és képzelet határának különös birodalmában játszódó Mirai – Lány a jövőből izgalmas mese, egyszerre játékos kaland és felnövéstörténet gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. A négyéves Kun azóta haragszik a világra, amióta kishúga születésével felfordult az élete. Ám egy reggel titkos, mesebeli világot talál a kertjükben, ahol találkozik azzal a kislánnyal, aki majd az anyukája lesz, és azzal a férfival, aki pedig a dédnagypapája. A varázslatos kalandokban útitársául szegődik egy nagylány. Egy nagylány, akit pont úgy hívnak, mint az utált kistestvért. Mamoru Hosuda animációját december 2-án, vasárnap 17 órától láthatja a közönség.

A 16. Anilogue Nemzetközi Animációs Fesztivál november 28. és december 2. között zajlik az Uránia Nemzeti Filmszínházban, a Három Hollóban, a Francia, Lengyel és Cervantes Intézetben, valamint a Ludwig Múzeumban. Részletes program a fesztivál honlapján olvasható, jegyek pedig már elérhetők az Uránia honlapján.

 

 

Megyek a híd alá:

https://www.youtube.com/watch?v=QdYJo4rFAh8

http://urania-nf.hu/anilogue-2018/anilogue-2018-megyek-a-hid-ala

 

Mirai – Lány a jövőből:

https://www.youtube.com/watch?v=IVbL6SYY_fM

http://urania-nf.hu/anilogue-2018/anilogue-2018-mirai-lany-a-jovobol-szinkronizalt-

A fesztivál honlapja:

http://anilogue.com/2018/index_h.html