JFF Plus Online Japán Filmfesztivál

| Kategória: Egyéb

A Japán Alapítvány Budapesti Iroda minden évben nagy sikerrel mutatja be a japán filmtermés legjavát, ám idén először online formában hozza el a nappalikba a mozizás élményét. Az eddigi legnagyobb repertoárt kínálva 2021. február 26. és március 7. között az ország egész területén eredeti nyelven, magyar vagy angol felirattal ingyenes nézhetünk meg 30 japán alkotást, melyek között a közönség találhat a kritikusok által elismert díjnyertes munkákat és mainstream szórakoztató filmeket egyaránt.

Míg a legfrissebb alkotások a 2020-ban bemutatott Maeda Építőipari Vállalat – Fantázia Reklámosztály valamint Az utolsó 30 perc, az utóbbi évek sikerfilmjeiben is bővelkedik a kínálat. Ilyen például a Mielőtt a kávé kihűl és a Kis éji zene, emellett a japán irodalom szerelmesei is több könyvadaptációból szemezgethetnek (Yonosuke története, A nagy átkelés). Természetesen a japán filmipar egyik húzóágazatának számító animációban szintén bővelkedik a program, így a hatalmas rajongótábort magának tudható Production I.G. Stúdió és a megható stop-motion munkáiról ismert Yashiro Takeshi rövidfilmjei is elérhetőek lesznek.

● A filmek a fesztivál angol nyelvű honlapján keresztül tekinthetők meg  a 10 napos program alatt: https://watch.jff.jpf.go.jp

● Időpont: 2021. február 26. – március 7.

● Részvétel: Ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A regisztrációhoz csupán email cím megadása szükséges, az alábbi oldalon található a regisztrációs felület. https://watch.jff.jpf.go.jp/signup.html

● Minden nap 3 filmet lehet megtekinteni 24 órán keresztül, viszont az időkorlát végével lejátszás közben is megszűnik a hozzáférés.

●Készüléktől és böngészőtől függően előfordulhat, hogy nem lejátszhatók a filmek. Az alábbi teszt videóval kérjük ellenőrizze a fesztivál kezdete előtt, hogy gond nélkül megtekinthetőek lesznek-e majd a vetítések:

JFF Plus: Online Festival Testing your viewing environment | DISCOVER JAPANESE CINEMA ONLINE (jpf.go.jp)

● A Japán Alapítvány csatornáin találhatók magyar nyelvű filmleírások, filmelőzetesek valamint izgalmas beszélgetések rendezőkkel, filmes szakemberekkel :

Honlap: https://japanalapitvany.hu/jff-plus-online-jap%C3%A1n-filmfesztiv%C3%A1l

Facebook:  https://www.facebook.com/japanalapitvany

Instagram:  jf_budapest

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCq4sRqh5BMdHmxUift_9Lpg