Japán cserediákok fogadása

| Kategória: Egyéb

Tisztelt MJBT-tagok!
A következő megkeresést kaptuk, 4 japán diák elhelyezését illetően 2022. augusztus végétől 2023. június végéig. Nagyon szép feladat, remélem, sikerül megfelelő családokat találni a japán diákokhoz:
Vihar Judit

Kedves Érdeklődő!

Az AFS Magyarország Nemzetközi Csereprogram Alapítvány (www.afs.hu) egy egyedülálló interkulturális kalandra invitálja  Önt és kedves családját. Augusztus végén 4 japán középiskolás cserediák érkezik Magyarországra, másik 100 külföldi diákkal egyetemben, hogy hazánkban egy évet eltöltve ismerkedjenek az országgal és a magyar kultúrával. Ezeknek a japán diákoknak keresünk most fogadó családokat.

Diákfogadással kapcsolatos tudnivalók:

– A cserediákok egy teljes tanévet töltenek el nálunk augusztus végétől június végéig

– A diákok fogadó családoknál laknak és a helyi középiskolába járnak

– A család kiválaszthatja a középiskolát. Ha szükséges, akkor az AFS segít megfelelő fogadó iskolát találni. A beíratásban segítünk.

– A családnak nem szükséges angolul vagy a diák nyelvén tudnia.

– A fogadáshoz nem kell más, csak egy extra ágy, egy extra teríték az asztalon, és jó sok szeretet. (Nem szükséges külön szobát biztosítani. Egynemű fogadó testvérrel aludhat egy szobában.)

– Az AFS téríti a családnak a helyi utazás költségét (havi bérlet), valamint a menzát. Amennyiben nem menzán eszik majd a diák, havi 10000 Ft támogatást nyújtunk a családnak.

– A diák beilleszkedését helyi AFS önkéntesek segítik. A család bátran fordulhat hozzájuk kérdéssel, kéréssel, segítségért.

– A diákoknak kötelező iskolába járnia

– Az első 3 hónapban az AFS biztosít magyar nyelvoktatást a diákok számára heti 1 alkalommal délután. Emellett a nyelvet leginkább a fogadó családban és az iskolában tanulják meg.

A diákfogadással kapcsolatos további részleteket a honlapunkon megtalálja erre a linkre kattintva.

Jelen rövid tájékoztatóval küldjük 4 japán diák rövid bemutatkozó anyagát.

Amennyiben megtetszik Önöknek a lehetőség, hogy otthonukban tapasztalják meg milyen a japán kultúra és érdekesnek találják, hogy Önök ismertessék meg a magyar kultúrát egy japán fiatallal, kérjük jelezzék nekünk fogadási szándékukat a blanka.levai@afs.org e-mail címen vagy a 06 30 929 8319-os telefonszámon. Bővebb információt is tudunk küldeni, ha az egyik diák felkeltette érdeklődését. 

Köszönjük, hogy időt szántak ennek a felhívásnak az elolvasására. Bízunk benne, hogy felkeltettük vele érdeklődésüket.

Családot kereső diákok:

Chiharu , 18 éves

Chiharu egy kreatív, beszédes 18 éves japán lány. Nagyon szereti a zenét, főleg az éneklést. Emellett dráma klubba is jár. Gitározik, és saját dal készítésével is próbálkozik. Kiskori álma volt divattervezőnek lenni, ezért különösen élvezi ezt.

Videója: https://vimeo.com/710783925/d1401693d5

Ryotaro, 18 éves

Ryotaro egy 18 éves japán fiú, aki nagyon szeret beszélgetni, új barátokat szerezni és a baseballozni.

Videója: https://vimeo.com/701277480/ec01c7c557

Jinichiro, 18 éves

Jin egy 18 éves japán gimnazista fiú, aki mindig szeret mások arcára mosolyt csalni. Szereti a számítógépes játékokat és a videó vágást. Szívéhez a kendó áll a legközelebb sportok terén.

Videója: https://vimeo.com/717866773/e643af55f0

Hiroya, 18 éves

Hiroya egy nyitott, érdeklődő, természetszerető 18 éves japán fiú, aki szeret új dolgokat tanulni.

A diákokról hosszabb leírást, Hiroya esetében videót is, tudok küldeni, azonban ezt csak személyes email címekre tudom küldeni személyiségi jogok védelme miatt. 

Üdvözlettel:

AFS Magyarország