GulyásSzusi – filmbemutató

| Kategória: Egyéb

Tisztelt MJBT-tagok!

Nagyon izgalmas eseményre invitáljuk Önöket 

2020. február 21-én 17:30-ra a Nemzetek Házába (Bp. Bajza u. 54. magasföldszint)

a GULYÁsSZUSI című film megtekintésére, az alkotókkal való beszélgetésre. 

Az ország egyik legrangosabb filmszemléje, a CineFest Miskolc, minden évben ösztöndíj formájában segíti egy, a Miskolci Egyetem Kulturális Antropológia Tanszékén tanuló diák filmjének elkészültét, melyet idén a tehetséges és mindig vidám MUCSI Eszter érdemelt ki. 

A GulyásSzusi nyolc magyar művészt mutat be, akik nyolc különféle japán művészeti ágban jeleskednek. 

A GulyásSzusi nem egyszerű dokumentumfilm, különlegessége abban rejlik, hogy olyan művészeket helyez a vetítővászonra, akiket ugyancsak elvarázsolt e távoli ország kultúrája és magyar emberként értek el sikereket olyan autentikus japán művészeti ágakban, mint az origami- és tea művészet, műfordítás, sakuhacsi játék, kardkovácsolás, anime stílusban rajzolás vagy a kalligráfia.

Kettős cél motiválta Mucsi Esztert a film készítése során: egyrészt szeretném a magyar emberekhez közelebb vinni, megismertetni és megszerettetni a japánok színes, magával ragadó és a miénktől olyannyira eltérő kultúráját. Másrészt a film inspirációnak is számít.

A siker és elismertség érdekében mind a nyolc művésznek olyan falakat kellett áttörnie, amiket eddig még senkinek itthon. Úgyhogy aki elérhetetlennek tűnő vágyakat dédelget, annak ez a film motiváló erőt adhat. 

Mindenkit szeretettel várunk erre a kb. 1 órás filmre. 

Nézzék meg és merítsenek erőt belőle, azt az erőt, ami Mucsi Eszterből is sugárzik!