Dr. Vihar Judit köszöntője az MJBT 30. születésnapja alkalmából

| Kategória: Egyéb

A Magyar–Japán Baráti Társaság 1987-ben alakult, jelenleg kb. 600-700 tagja van, akik az ország különböző részeiben élnek.
A társaság központja Budapest, de számos helyi szervezetünk, csoportunk, klubunk van az ország más településein is, így Baja, Dunaújváros, Győr, Gyula, Hódmezővásárhely, Kecskemét–Aomori Baráti Kör, Keszthely, Pécs, Székesfehérvár, Szentendre, Szolnok, Szombathely, Tolna megye, Vác, Veszprém, Zalaegerszeg rendelkezik helyi csoporttal, ahol rendszeresen vannak japán témájú összejövetelek, programok.
A csoportok mellett tematikus jellegű tagozataink is működnek Budapesten. Ezek gasztronómiai, haiku, japánkert, jukata, kalligráfiai, nyelvi, origami, reiki tagozataink. Tagjaink részére japán nyelvtanfolyamokat is tartunk. Emellett Budapesten havi klubnapjaink vannak. A programok elérhetők az általunk évente négyszer kiadott KIZUNA című kiadványunkban, naprakész levelező listánkon, honlapunkon, Facebook oldalunkon.
Eddigi fennállásunk alatt tagjaink közül többen is részesültek a Japán császárság magas rangú kitüntetéseiben: Szentirmai József, Vadadi Kornél, dr. Hidasi Judit, dr. Vihar Judit, Kiss Sándor, Király József.
A Magyar–Japán Baráti Társaság tagja a Nemzetek Háza ernyőszervezetének, melynek címe: 1062 Budapest, VI. Bajza u. 54.

A baráti társaság megalapításának gondolatát Szentirmai József, az 1976-ban megjelent és nagy sikert aratott japán útikönyv szerzője vetette fel. Az 1982-ben megjelent második kiadás sikere azt bizonyította, hogy egyre növekszik az érdeklődés Japán iránt. A kiadó az érdeklődőket a szerzőhöz irányította. Így fogalmazódott meg az a gondolat, hogy ezt a különlegesen nagy érdeklődést szervezett keretek között kellene kielégíteni.

….

(Társaságunk történetét az alábbi dokumentumban olvashatja tovább):

Dr. Vihar Judit köszöntője az MJBT 30. születésnapja alkalmából