Dr. Gordon Győri János: Mítosz és realitás – A japán oktatásügy arcai

| Kategória: Egyéb

A japán oktatásügyre gondolva a legtöbb embernek irigylésre méltó és elkeserítő jellemzők egyaránt könnyen az eszébe jutnak: kiváló tanárok és nemzetközileg is kimagasló oktatási teljesítmény az egyik oldalon, éjszakába nyúlóan magoló „diákrabszolgák”, vizsgapokol és torzító történelem tankönyvi szemlélet a másik oldalon.

Dr. Gordon Győri János, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karának habilitált egyetemi docense, a téma elismert hazai szakértője több mint másfél évtizede tanulmányozza a japán oktatásügyet; előadásában túllép a japán oktatásügyről elterjedt sztereotípiákon, és mondandóját megbízható kutatási adatokra alapozva, ugyanakkor érdekes, életszerű példákkal illusztrálva reális képet mutat be a kelet-ázsiai szigetország oktatásügyéről. Az előadás után mód lesz kérdésekre, vitára, beszélgetésre.

Mindenkit nagy szeretettel várunk soron következő klubnapunkon, amely az új időpontban, 2013. okt. 18-án (pénteken) 17:30-kor fog kezdődni a szokásos helyen, ‘ECE’ irodaház, V. Bajcsy Zsilinszky út 10-12. II. emelet Tumlare Hungary (előbbi NET Travel) tanácstermében. Kérjük, hogy előzetesen Sági Attila programszervezőnknél regisztráljanak a<attilasagi@yahoo.com> e-mail címen.

Mindenkit nagy szeretettel várunk!

2 thoughts on “Dr. Gordon Győri János: Mítosz és realitás – A japán oktatásügy arcai

 1. Sztelly

  Tisztelt Szervezők!
  Szakdolgozatom témája a Japán oktatás és az információs társdalom. Sajnos csak most értesültem, hogy volt a témában előadás.
  Érdeklődnék, hogy készült-e videó felvétel illetve anyaga valamilyen formában elérhető-e? Nagy segítség lenne, ha aktuális információkhoz is hozzájuthatnék a témában.
  Köszönettel: Ágoston Eszter

  1. Edina Szerző

   Kedves Eszter!

   Sajnos nem készült felvétel, csak írásos jegyzetek a résztvevők által, de szerintem ha közvetlenül felkeresed a tanár urat, biztos nagyon szívesen segít személyesen is a témában.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.