A japán tea csodája – októberi klubnap a Néprajzi Múzeumban! – TELTHÁZ

| Kategória: Egyéb

TELTHÁZ – a helyek beteltek, sajnos nem tudunk több regisztrációt fogadni az eseményre!

A nyári szünet után ismét izgalmas klubnapokkal jelentkezik a Magyar-Japán Baráti Társaság! 

Októberi klubnapunk címe:  
A japán tea csodája – interaktív előadás tea kóstolóval


ElőadóKurita Junko a Csillagerdő Moments alapítója 
Időpont2023. október 27. péntek 16:30-18:00
Helyszín: Néprajzi Múzeum1146, Bp. Dózsa Gy. út 35. A -2 szinten található MÉTA terem.

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött! 
Itt tudnak regisztrálni: link 

Az esemény leírása:
A japán tea kultúrája nagyban hasonlít a bor kultúrájára. Nem csak néhány fajta létezik belőle, mint a sokak által ismert matcha vagy szencha teák.  Kurita Junko bemutatja nekünk a japán te csodáját és sokféleségét, majd különböző teákat is kóstolhatunk, sőt, még egy “Tea Kabuki”nevű játékot is megismertet velünk az előadó! 


A Tea Kabuki (Csakabuki) egy népszerű játék volt a középkorban és a kora újkorban a felső osztálybeli emberek között Japánban. Leginkább szamuráj családok tagjai, hercegek és szerzetesek játszották.

Hogyan működik a játék?
Ki kell találni, hogy mi az a tea, amit éppen iszunk és hogy melyik termelői területről származhat. A játék során három különböző teát kóstolhatnak majd meg. 

Az előadóról:

Kurita Junko, a Csillagerdő Moments alapítója

Kurita Junko Japánban született, 2000 óta él Magyarországon a családjával. Habár a zöld tea hazája kultúrájának szerves része és mindig is jelen volt az életében, komolyabban 2020 nyarán kezdett el foglalkozni a témával egy hosszan tartó betegsége során. A tea segítette számára a gyógyulást és az életmódváltást, ezért a gyógyulása után már nem csak hobbiként tekintett rá, hanem biztos volt benne, hogy a továbbiakban mélyebben szeretne foglalkozni a teával és a hozzá kapcsolódó kultúrával. Ez járult hozzá ahhoz, hogy létrehozza a Csillagerdő Moments nevű céget, melynek fő célja, hogy a tea iránti szenvedélyt megossza másokkal.
Foglalkozik a tea kultúrájával kapcsolatos termékek értékesítésével is. Teákat, teáscsészéket és eredeti japán ajándéktárgyakat lehet tőle megvásárolni, valamint dolgozik együtt cukrászdákkal, hogy japán édességeket is készíthessen. A zöld teái egyenesen Japánból érkeznek, annak érdekében, hogy minél szélesebb skálát tudjon ő is kipróbálni a teák sokféleségéből és hogy így minél kiválóbb ízű és minőségű teát tudjon megismertetni az érdeklődőkkel. Tavaly a japán tea Advisor és Ambassador címet is megszerezte, mellyel szintén célja a japán kultúra terjesztése. 
Minden klubtagot és érdeklődőt sok szeretettel várunk az előadásra!