2024. januári klubnap – Japán filmklub

| Kategória: Egyéb

2024-ben az első klubnapunk egy olyan esemény lesz, ahol nem csak egy japán filmet tekinthetnek meg, hanem egy beszélgetésen is részt vehetnek a mozizás után!

A film címe: Ryuzo és hét csatlósa
Japán hanggal, magyar felirattal vetítjük!

A klubnapot Farkas György vezeti.

Helyszín: 1088 Budapest, Károli Gáspár Református Egyetem,
Reviczky u. 4/a III. emelet, 304 terem


Időpont: január 26. péntek 16:45

A bevezetést követően a vetítést 17:00-18:50 között tartjuk, utána jön a beszélgetés, ami 19:30-kor ér véget.

Az esemény ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött!
Itt tudnak regisztrálni: LINK

Ryuzo és hét csatlósa (R.: Kitano Takeshi) – 2015

Ismertető:
Ryuzo egy nyugdíjas korú, visszavonult jakuza, aki fia családjával éli egyszerű életét. Egy nap telefonos csalók akarnak tőle pénzt kiszedni a fia nevében, de hamar kiderül az átverés. Ryuzo összebeszél régi „harcostársaival” és elindulnak felderíteni az új idők gengsztereit, akik már a jakuza becsületet sem ismerik.
Kitano 17. játékfilmje ismét egy jakuza témájú film, de most egészen más módon. A vígjátéki elemekben, fordulatokban bővelkedő mozi a 2000-es évek japán társadalmi problémáit is elénk tárja óvatosan. Így bár felhőtlenül szórakozhatunk a gegeken, mégis, ha a jelenetek mögé pillantunk, láthatjuk az élet kevésbé vidámabb területeit is.

A klubnap vezetője Farkas György, filmtörténész, vallástörténész, a Filmszem c. online filmtudományi folyóirat főszerkesztője. A Károli Gáspár Református Egyetem Japán tanszékének megbízott oktatójaként rendszeresen tart kelet-ázsiai filmtörténettel foglalkozó kurzusokat. Kutatásaiban elsősorban a japán filmtörténetre, a film és vallás kapcsolódó területeire fókuszál. Doktori disszertációját, amiben Bódy Gábor magyar filmrendező munkásságát dolgozza fel, a Salzburgi Egyetem művészettudományi doktori programján készíti.

Sok szeretettel várunk minden érdeklődőt a klubnapunkon!